• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Türkiye geneli evde Hasta Bakım Tekniker ihtiyacı olmasına rağmen bu bölümün görev tanımı halen çıkartılmayıp bu bölüme atamalarda yer verilmemektedir.


Sağlıkta dönüşüm projesi adı altında “Evde Sağlık Hizmetleri” kapsamında üniversiteler bağlı eğiti/öğretim veren sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarında “Evde Hasta Bakım Teknikerliği” bölümü açıldı.

Türkiye geneli evde hasta bakım tekniker ihtiyacı olmasına rağmen bu bölümün görev tanımı halen çıkartılmayıp bu bölüme atamalarda yer verilmemektedir. 27 Şubat 2015’te Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikte Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve kamu kurumu hastanelerinde evde hasta bakımı teknikerlerine yer verilmesi öngörülürken bu yönetmeliğe uyulmadığı ve alım yapılmayıp bölüm mezunları mağdur edilmesine devam ediliyor. 

Bu bölüm mezunlarının mağdurları arasında Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları bulunuyor.

Evde Hasta Bakımı Teknikerleri Mağdur

2014-2016 yıllar arasında sadece 6 sözleşmeli alım yapıldı. Evde sağlık hizmetleri bu kadar önemliyken ve yönetmelik oluşmuşken bu mezunların görmezden gelinip alım yapılmadığı belirtiliyor.

Görev tanımı yüzünden özel sektörde bir karşılıkları olmadığını söyleyen öğrenciler; halbuki 2 yıl boyunca aldıkları eğitimin bunun tam tersi olduğunu ifade ettiler. Gerek sağlık taraması gerekse fiziksel bakım yönünden yeterli bilgiye hem teorik hem de uygulamalı olarak sahipler.

Görev tanımı ve kadro tanımlama sıkıntısı yüzünden mağdur durumdalar. mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli mercilere seslerini duyurmak ve gerekli mercilerin bu mağduriyetlerini gidermeleri tek temennileri olmuş.














574 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir