• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal bütçe görüşmelerinde sağlık alanı bölümlerinden mezun olan öğrencilerin istihdam sorunlarını dile getirdi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal , “Türkiye’nin her yerinde sırf kuruldukları şehre ekonomik katkı yapsınlar diye açılan onca üniversitenin mezunları TÜİK çalışmalarında yalnızca bir genç işsiz istatistiği mi olacaklar?” diye sordu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, Sağlık mezunlarının sorunları çözülmeli

Bakan Koca’nın 2019 yılında 470 bin işsiz sağlık elemanı varken 25 bin sağlık çalışanının ataması yapılacağı haberinin içeriğine gönderme yapan Dr. Çokal “Atama sorunlarının özneleri olan arkadaşlarımızın bu listede adlarının geçmiyor olması bizleri haklı çıkarmaktadır.” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın araç ve bina giderlerine son 3 yılda 823 milyon civarı kaynak ayırmış ise sağlık personellerinin de kaynak yok bahanesiyle atamalarının yapılmama şansı bulunmadığını vurgulayarak sağlık alanında istihdam sorunlarına da kaynak oluşturulabileceğini söyledi.

Sağlık alanındaki bölümlerden mezun olan öğrencilerin yaşamış olduğu sıkıntıları tek tek sayarak bu sorunların çözülmesini talep eden Dr. Çokal, görevde olacağı dönem boyunca fizyoterapist, patolog, ameliyathane teknikeri, odyometrist, paramedik ve diğer tüm branşlara mensup sağlık personellerinin her daim meclisteki sesleri olmaya devam edeceğini belirtti.















377 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir