• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Dikey Geçiş Sınavı DGS’de ‘0.5 Ham Puan Kuralı’ yüzünden on binlerce öğrenci mağdur oldu.

Yeterince bilgi verilmeden uygulandığı iddia edilen ham puan kuralı sebebiyle mağdur olan öğrenciler Danıştay’a dâvâ açtı.

Sınav sonuçlarının açıklanması üzerine puanlarının hesaplanmadığını gören öğrenciler şoke oldu. ‘0.5 Ham Puan Kuralı’ uygulanan önlisans mezunları lisanslarını tamamlamak için girdikleri sınavdan hayal kırıklığına uğradılar.
Mağdur DGS’liler Danıştay’a başvurdu
O öğrencilerden biri de İdris Yavuz’du. Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksek Okulu mezunu olan Yavuz, Boğaziçi, ODTÜ veya İTÜ’nün mühendislik fakültesine geçiş yapabilmek istediği için bir önceki yıl aldığı puanıyla tercih yapmayarak bir sene daha DGS’ye çalıştı. 

Başarılı öğrenci kıyımı yapılıyor 

2018 DGS’de ise 60 matematik sorusunun 54’ünü doğru cevapladı, fakat sözel soru cevaplamadığı için ‘0.5 Ham Puan Kuralı’na takıldı ve puanı hesaplanmadı. 1 yıllık emeğinin boşa gittiğini belirten Yavuz, ‘0.5 Ham Puan Kuralı’ uygulamasının kaldırılması ve puanının hesaplanması için Danıştay’a dâvâ açtı. Yavuz, “Yüzbinlerce öğrenci mağdur bunlardan biri de benim. Matematik’ten 60 soruda 54 doğru yaptım. Türkiye’de ilk 50’ye gireceğime puanım hesaplanmadı. Sıfır çektin deniliyor. Sadece bu kadar Matematik ile Boğaziçi Üniversitesi geliyor. Dâvâ açtık. Başarılı öğrenci kıyımı yapılıyor” dedi.

İdris Yavuz gibi birçok önlisans mezunu yapılan uygulama dolayısıyla mağdur olurken, yetkililerden seslerini duymalarını istiyor. 












380 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir